Wrightsocks

Het belang van een goede sok.

De sok is het meest ondergewardeerde product. Het is de tussenlaag tussen de voet en de schoen.. Het heeft namelijk een aantal erg belangrijke functies.

Vochtregulierende functie

Het is een wonder dat niet iedereen zweetvoeten heeft. Door de enorme hoeveelheid zweetklieren in de voet verliezen we ongeveer een kwart liter water per dag. Een goede sok zorgt dat je voet droog blijft en dat het vocht uit de schoenen gaat. Natte voeten en sokken zorgen ervoor dat je sneller blaren krijgt, je loopt niet comfortabel omdat je gaat glijden in je schoen en kan ook voor koude voeten zorgen.

Opvulfunctie

Niet alle schoenen zitten gelijk en zijn voor het zelfde doel gemaakt. Wanneer je gaat hardlopen gebruik je een andere sok als wanneer je naar je werk toe gaat.De juiste dikte van de sok zorgt er voor dat de voet goed in de schoenen zit. Daarop zijn er ook verschillende diktes op de markt.

Dempende functie

De sok kan ook een dempende functie hebben. Zeker wanneer het gaat om lange afstand wandelingen of wanneer je elke dag veel van je voeten verlangt geeft  een extra stukje demping erg veel comfort.

Daarom is het erg belangrijk dat ook uw sok past bij de activiteit die je doet.